Alla mot alla.

Pressen gör mig besviken. Besviken på mig själv. Jag glömmer tänka efter före, före jag gör bort mig. Min hjärta slår alldeles för fort. Det gör ont ibland. Det gör ont.

Berg sänker pulsen till överkomlig nivå. Det är fan ditt fel! Jag har också känslor, och jag lovar, du vill inte byta huvud med mig. Orkar inte sova, det är försent, försent för att du ska se mig. FF är en skitlåt, franskan går mig på nerverna, jag ska sätta upp lappar i taket där det står hur jävla mycket jag hatar det här.

Du är ju som jag. Musik non stop.

Stegen blir tyngre när de får lukta på uppgivenhet. Vägen förbi dig är längre, men är den mer värd? Hela världen är så underbar, bara man får ett svar.

"Värdet är en världslig sak, i en ovärdig värld"

Påriktigt?

Kom änglar.

Vreeswijk inspirerar till det knapra mollackord som ligger i grund till det här smått fyrtiotalistiskt lagda textstycke. Det är iallafall så det är tänkt. Fast hur ofta blir egentligen saker som vi tänkt att de ska bli?

Dags för lite nytänkande?

Varför springer jag förbi, när jag inte vill något hellre än stanna?
Varför vänder jag mig om i smyg, när jag vill stå vänd åt ditt håll?
Varför är jag tyst, när jag vill skrika hur jag känner?

En smygnaiv teori är att jag är rädd. Det brukar jag inte vara. Men nu är jag det, tror jag. Kanske rädd att förlora chansen till det jag så gärna vill. Jag tänker inte slarva bort det här. Men du måste hjälpa mig! Snälla...

Det blev i princip lika negativt som jag tänkte mig. Oj, vad ärligt.

Du är bra, det vet jag.

"Gud kanske stänger dörren, men han öppnar ett fönster"

Påriktigt?


När måndag blir tisdag, i din belysta frånvaro

Inflation av Fotbolls-VM fick mig helt enkelt att göra det inte alltför svåra valet att stänga av TV:n. Tycker italienarna kan vara nog så stolta över att ha en så central roll i en viss maträtts historia. Även om fotboll kanske inte är det mest angelägna för mig, varken nu eller sedan, så är det ett sätt att slappna av, lära sig saker och ha det allmänt trevlig. Kanske inte ett tidsfördriv att dö för men tillräckligt för en tung suck. Idrotten som aldrig lär sig.

Har fått väldigt tacksamt perspektiv nu. Mycket trevligt. Utan dig skulle nog detta inlägg inte kommit till. Tack. Men jag lyckades tämja tröttheten och använda min svaghet som vapen framåt. Kanske inte som automatvapen, men vad är det för fel på en liten morakniv? Den duger i krig. I det krig mina ögon utkämpar i detta nu. Sockret är slut och det verkar som om högre makter vill få mig i säng (mamma och pappa på övervåningen). Hoppas du läste!

Ibland bor det odjur under sängen. Mina monster finns överallt och idag har dom lyckats bra. Denna gång är det inte fiskmåsar utan några andra flygfän som jag relativt starkt föraktar. Dom har fått en person som så troget satt ute i kvällssolen att bli prickig av bett. Måste ha förlorat några kilo med tanke på hur mycket av mig dom ätit.

Bitiga jävlar.


"Livet är det som händer dig medan du planerar något annat"

Påriktigt?

Jag ler också, du är bättre.

En regnig dag, inom citattecken. Den innehåller så många saker som får mig att bara vilja försvinna, iallafall i förhållande till de betydligt varmare dagar som präglat vårt ensamma Frändefors den senaste tiden. Men tro mig, det finns saker som gör mig glad även när vädret jävlas och man är livrädd för att sommaren på en punkt ska vara förstörd. Det finns, hoppas jag.

Vågar knappt tänka tanken längre. De vackra tankar som förgyller min tillvaro kan lika fort som de innfann sig i min sinne också såra mig, slå mig till marken och sparka på mig som om jag gjort något oförlåtlig jag aldrig mer får göra om. Men vågar jag lita på det? På dig?

Fick en bok igår. Jag började läsa och jag tyckte om det. Inte läsandet, då detta bara gör mig tröttare, men tankarna som orden startade i mitt huvud. Jag fick kort sagt inspiration från bokens innehåll. Måste säga att det var mycket länge sedan som jag fick denna typ av kraft av att bara läsa. Det är aldrig kört.

Hörrödu.


"Ibland tror vi att det vi gör bara är en droppe i havet. Men havet skulle vara mindre utan den droppen"

Påriktigt?

RSS 2.0